Remmen service

Remmen service

Remmen behoren tot de belangrijkste onderdelen van uw auto. Maar net als alle andere onderdelen van uw auto zijn remmen onderhevig aan slijtage. Door rijden  met versleten remmen is heel gevaarlijk en kan leiden tot onnodig dure reparaties. Geef de belangrijkste onderdelen de aandacht die ze verdienen, laat uw remmen daarom regelmatig controleren door ons.

Slijtage van Uw remmen
De remmen van uw auto zijn niet zomaar ineens versleten: de slijtage vindt geleidelijk plaats, elke dag opnieuw. Diverse onderdelen van uw remmen kunnen versleten raken, zoals de remblokken, remschijven, remschoenen, en wielremcilinders. Ook is de verversing van de remvloeistof iedere 2 jaar nodig. Alle onderdelen van het remsysteem moeten in orde zijn om goed en veilig te kunnen remmen. Wij controleren uw remmen bij een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

 Remmen controleren
Wij adviseren u om direct uw remmen te laten controleren als u één of meer van de volgende symptomen opmerkt. De onderstaande signalen wijzen op een slecht functionerend remsysteem.

Is er sprake van een langere remweg? Kunt u het rempedaal erg ver intrappen? Trilt uw stuur tijdens het remmen? Hoort u een knersend/piepend geluid tijdens het remmen?