Regulier onderhoud

Regulier Onderhoud

Laat uw voertuig seizoen- en vakantieklaar maken en maak vandaag nog een afspraak.

Veiligheid staat voorop
Bij een onderhoud staat de controle van de veiligheidssystemen voorop. Hierbij moet u denken aan de remmen maar ook eventuele storingen aan de airbags vallen hieronder. Daarnaast is het ook belangrijk om te zien of de motor nog loopt zoals deze zou moeten lopen. Belangrijke onderdelen hierbij zijn (gloei)bougies, luchtmassameters, lambdasondes.

Ook olie en andere vloeistoffen worden tijdens een ‘beurt’ gecontroleerd en, waar nodig, bijgevuld. Zo wordt de smering van uw motor gegarandeerd en oververhitting (koelvloeistof) voorkomen. Maar heeft u er wel eens aan gedacht dat u ook vloeistof nodig heeft om uw remmen optimaal te kunnen bedienen? Nee? Dat hoeft ook niet, wij zullen hier voor u aan denken.

Zomer- of wintercheck
Veel mensen laten het onderhoud van hun auto samenvallen met de vakantieperiode. En dat is ook logisch, omdat u dan geen zin heeft in pech gevallen. U moet echter de seizoenen voor zijn.

Zo is het van essentieel belang dat u voor de winter uw auto klaarmaakt, zodat deze bestand is tegen sneeuwbuien en vriestemperaturen. Denk hierbij aan winterbanden, een nieuwe accu, of vriesbestendige ruitensproeier vloeistof.

Maar ook de zomer vraagt om de nodige aandacht. In de zomer, als u onderweg bent naar u vakantiebestemming, doet u veelvuldig beroep op uw ruitensproeier vloeistof. Maar een optimaal werkende airco en een goed interieurfilter zorgen voor schone lucht, dit is ook erg belangrijk.

Laat uw voertuig seizoen- en vakantieklaar maken en maak vandaag nog een afspraak.